NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!
Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Bravoleum Frantoio 0,5 l.

Kategóriák: ,

 

Bravoleum Frantoio 0,5 l. Szelíd, mandulás-krémes alapkarakter enyhe kesernyével, közepes borsossággal. 100% frantoio; max. 0,2% savtartalom; 0,5 l egyedi metálzöld díszüveg.

3.700 Ft

7.400.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Explotaciones Jame S.L., Villargordo, Jaén, Andalúzia, Spanyolország. Elég nehéz mostanában labdába rúgni Andalúzia ÉK-i vidékén. Mert ha a szülőfölded az olajfával legdúsabban teleültetett régió a világon, és minden szomszédodnak, rokonodnak, meg volt osztálytársadnak fityeg vagy fél tucat elismerő oklevél a falán arról, hogy milyen bitang jó olívaolajat készít, és te mégis olívászatra adod a fejed, akkor két dolog lehetséges. Vagy jobbnak kell lenned náluk, vagy már te is szomszéd, rokon és volt osztálytárs vagy : ) A 4. generáció óta olajfákkal babráló Martos Ávila család akkor kezdett kiugrani az ezernyi termelő tengeréből, mikor az ezredfordulón korszerűsítették a malmukat. Megérte, mert egyre szebb tételeket hoznak ki, és a legutóbb a Flos Oleiben kapott 95 pontért még nem is drágák. A művelést illetően nem ugrálhatnak nagyon, mert a környéken a tradicionális 100 fa/hektár a menő, de hát hely az van bőven, minek sűríteni: ezek egészséges, tágas és jól szüretelhető ültetvények.

FAJTA: hoppá: 100% frantoio. Mi most nem nézünk annyira furcsán, mint egy spanyol vagy egy olasz a saját hazájában ültetett koroneikire. A frantoio ugyanis egy toszkán fajta, és azon kívül, hogy nagyon ismert, értő kezek alatt még baromi jó olaj is készülhet belőle. Mostanában sok helyen azért megy a kísérletezés, hogy külföldi (csúnya kifejezéssel: tájidegen) fajtákkal dolgozzanak.

DÍJAK: itt kb. 96 díjat lehet összeszámolni, de ne községek közti, nyolc indulós bajnokságokra gondoljunk…

SAVTARTALOM: persze 0,2º alatt

ILLAT: jobban bele kell ám szagolni, mert a frantoio eleve a lágyabb, kevésbé intenzív fajtákhoz tartozik (bár ott van ellenpéldának a 97 pontos Sabino Leone La M’Nenn tétele…), viszont rövid időn belül -- jó orral -- édesgyümölcsös illat érezhető. Ha valaki a nagyon horzsolós, már-már tormás illatokhoz vonzódik, akkor ez a lágyság nála nem talál be.

ÍZ: nőies. Mandula, alma, barack meg még valami, ami nem jut eszembe : ) Az alig érezhető, viszont elvárt kesernye mellett egy kis csonthéjasság is jön, ami a szárazabb évnek köszönhető. Azért odacsipked a vége, de még meg sem ijeszt. Idegenlégiós fajtaként főleg méltatásra érdemes.

MIHEZ: szelídebb ízű levélsalátákhoz (szívsaláta, fejes saláta, madársaláta), szelídebb ízű zöldségekhez (zöldbabhoz, zöldborsóhoz, cukkinihez, krumplihoz), tejszínes rakott egytálételekhez, tésztákhoz, csirkéhez, halhoz, mártogatókhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l egyedi metálzöld díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Explotaciones Jame S.L., Villargordo, Jaén, Andalúzia, Spanyolország. Elég nehéz mostanában labdába rúgni Andalúzia ÉK-i vidékén. Mert ha a szülőfölded az olajfával legdúsabban teleültetett régió a világon, és minden szomszédodnak, rokonodnak, meg volt osztálytársadnak fityeg vagy fél tucat elismerő oklevél a falán arról, hogy milyen bitang jó olívaolajat készít, és te mégis olívászatra adod a fejed, akkor két dolog lehetséges. Vagy jobbnak kell lenned náluk, vagy már te is szomszéd, rokon és volt osztálytárs vagy : ) A 4. generáció óta olajfákkal babráló Martos Ávila család akkor kezdett kiugrani az ezernyi termelő tengeréből, mikor az ezredfordulón korszerűsítették a malmukat. Megérte, mert egyre szebb tételeket hoznak ki, és a legutóbb a Flos Oleiben kapott 95 pontért még nem is drágák. A művelést illetően nem ugrálhatnak nagyon, mert a környéken a tradicionális 100 fa/hektár a menő, de hát hely az van bőven, minek sűríteni: ezek egészséges, tágas és jól szüretelhető ültetvények.

FAJTA: hoppá: 100% frantoio. Mi most nem nézünk annyira furcsán, mint egy spanyol vagy egy olasz a saját hazájában ültetett koroneikire. A frantoio ugyanis egy toszkán fajta, és azon kívül, hogy nagyon ismert, értő kezek alatt még baromi jó olaj is készülhet belőle. Mostanában sok helyen azért megy a kísérletezés, hogy külföldi (csúnya kifejezéssel: tájidegen) fajtákkal dolgozzanak.

DÍJAK: itt kb. 96 díjat lehet összeszámolni, de ne községek közti, nyolc indulós bajnokságokra gondoljunk…

SAVTARTALOM: persze 0,2º alatt

ILLAT: jobban bele kell ám szagolni, mert a frantoio eleve a lágyabb, kevésbé intenzív fajtákhoz tartozik (bár ott van ellenpéldának a 97 pontos Sabino Leone La M’Nenn tétele…), viszont rövid időn belül -- jó orral -- édesgyümölcsös illat érezhető. Ha valaki a nagyon horzsolós, már-már tormás illatokhoz vonzódik, akkor ez a lágyság nála nem talál be.

ÍZ: nőies. Mandula, alma, barack meg még valami, ami nem jut eszembe : ) Az alig érezhető, viszont elvárt kesernye mellett egy kis csonthéjasság is jön, ami a szárazabb évnek köszönhető. Azért odacsipked a vége, de még meg sem ijeszt. Idegenlégiós fajtaként főleg méltatásra érdemes.

MIHEZ: szelídebb ízű levélsalátákhoz (szívsaláta, fejes saláta, madársaláta), szelídebb ízű zöldségekhez (zöldbabhoz, zöldborsóhoz, cukkinihez, krumplihoz), tejszínes rakott egytálételekhez, tésztákhoz, csirkéhez, halhoz, mártogatókhoz.

KISZERELÉS: 0,5 l egyedi metálzöld díszüveg