Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Basilippo Selección Arbequina 0,5 l. A sevillai szellő.

Kategóriák: ,

 

Zöldalmás, kiwis, elképesztően friss-tejesdiós íz. Az év egyik legjobban sikerült tétele. 100% arbequina, 0,2º savtartalom. 0,5 l sötétített üveg.

Elfogyott

4.100 Ft

8.200.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Érdemes tisztázni, hogy a név nem egy fűszernövényre utal, hanem a Sevilla melletti El Viso del Alcor helyén egykor állt keltibér település neve volt (keltibér: az Ibériai-fsz. kelta eredetű lakói a római hódítás előtt és részben alatt), természetesen keltibér nyelven, és annyit tesz: a hold erdeje. A termelő egyébként az Oleomorillo névre hallgat, a Basilippo pedig a márkanevük; igazi családi birtokról van szó, mindössze 5000 körüli fával. Azt kell mondanunk, hogy a Basilippónál kevés függetlenebb és maga útját járó olívászat van, legalábbis abban a sajátos műfajban, amit képviselnek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, integrált és biogazdálkodást folytatnak, és ezen túl még az is nehezíti a dolgukat, illetve részben a mienket is (Guszti), hogy nem igen akarnak engedni a dizájnból. Az a helyzet, hogy bio tételük kivételével ugyanúgy kellő bátorsággal merészelik majdnem nulláig redukált grafikával kinyomni a palackokat, mint a Bravoleum. Segítek: a címkén lévő két lila folt, pötty, izé, stb. valójában egy végletekig leegyszerűsített olívaolaj-tároló agyaghombár, vagy amfora, ami egyébként a céglogóban szerepel. És most, kissé csendesebb éveket követően, kijöttek egy olyan szürettel, amiről nemcsak ők gondolják, hogy eddigi csúcsuk, de még én is, a keményen kritikus, örök elégedetlen : ) Árat is emeltek, de még így is 15%-kal olcsóbb, mint amit a tétel megkíván.

FAJTA: 100% válogatott arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: A név alapján legtöbben valami bazsalikomos izére számítanak, de már tudjuk, hogy ez tévedés. A Selección a bogyók kiválogatására utal. Mindig lágy volt, évente ugrálva az almásság és az édes diósság között, azonban a 18-as szüret végre egy nagyon patent arbequinát hozott. A lágy olajok közé tesszük, a szín sem rémít meg méregzöld árnyalatával, mert inkább szép sárga, de ez csak azért fontos, hogy mit várjunk. Megmondom: szépen, vastagon meghámozott zöldalmát egy hideg porcelántányérban. Mármint a lehámozott héjat. Meg a csutkát. Persze van benne kövér , mandula és tavasz, de mégis inkább az az alma.

ÍZ: az arbequinára jellemző mandulás-diósságot simán lenyomja a zöldalma és a kivi. Komolyan! Ráadásul az éretlenebb gyümölcsre gondoljunk, ott közvetlenül a szőrös héj alatt, mert ott még érezni azt a citrusos jelleget is. Felnyitott barackmag. Az éretlen banánt már csak azért említem meg, hogy végképp mindenki kiboruljon. Hiszem, hogy az év egyik legjobban sikerült tétele, sok közös van bennük a Bravo picujával. Kevés az esély, hogy jövőre is ennyire jól sikerül.

MIHEZ: cukkinihez, zellerhez, sült céklához, sárgarépához, zöldborsóhoz, édesköményhez, pikáns diós vagy mandulás tésztaszószokhoz, diós karakterű sajtokhoz, csirkéhez, halakhoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Érdemes tisztázni, hogy a név nem egy fűszernövényre utal, hanem a Sevilla melletti El Viso del Alcor helyén egykor állt keltibér település neve volt (keltibér: az Ibériai-fsz. kelta eredetű lakói a római hódítás előtt és részben alatt), természetesen keltibér nyelven, és annyit tesz: a hold erdeje. A termelő egyébként az Oleomorillo névre hallgat, a Basilippo pedig a márkanevük; igazi családi birtokról van szó, mindössze 5000 körüli fával. Azt kell mondanunk, hogy a Basilippónál kevés függetlenebb és maga útját járó olívászat van, legalábbis abban a sajátos műfajban, amit képviselnek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, integrált és biogazdálkodást folytatnak, és ezen túl még az is nehezíti a dolgukat, illetve részben a mienket is (Guszti), hogy nem igen akarnak engedni a dizájnból. Az a helyzet, hogy bio tételük kivételével ugyanúgy kellő bátorsággal merészelik majdnem nulláig redukált grafikával kinyomni a palackokat, mint a Bravoleum. Segítek: a címkén lévő két lila folt, pötty, izé, stb. valójában egy végletekig leegyszerűsített olívaolaj-tároló agyaghombár, vagy amfora, ami egyébként a céglogóban szerepel. És most, kissé csendesebb éveket követően, kijöttek egy olyan szürettel, amiről nemcsak ők gondolják, hogy eddigi csúcsuk, de még én is, a keményen kritikus, örök elégedetlen : ) Árat is emeltek, de még így is 15%-kal olcsóbb, mint amit a tétel megkíván.

FAJTA: 100% válogatott arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: A név alapján legtöbben valami bazsalikomos izére számítanak, de már tudjuk, hogy ez tévedés. A Selección a bogyók kiválogatására utal. Mindig lágy volt, évente ugrálva az almásság és az édes diósság között, azonban a 18-as szüret végre egy nagyon patent arbequinát hozott. A lágy olajok közé tesszük, a szín sem rémít meg méregzöld árnyalatával, mert inkább szép sárga, de ez csak azért fontos, hogy mit várjunk. Megmondom: szépen, vastagon meghámozott zöldalmát egy hideg porcelántányérban. Mármint a lehámozott héjat. Meg a csutkát. Persze van benne kövér , mandula és tavasz, de mégis inkább az az alma.

ÍZ: az arbequinára jellemző mandulás-diósságot simán lenyomja a zöldalma és a kivi. Komolyan! Ráadásul az éretlenebb gyümölcsre gondoljunk, ott közvetlenül a szőrös héj alatt, mert ott még érezni azt a citrusos jelleget is. Felnyitott barackmag. Az éretlen banánt már csak azért említem meg, hogy végképp mindenki kiboruljon. Hiszem, hogy az év egyik legjobban sikerült tétele, sok közös van bennük a Bravo picujával. Kevés az esély, hogy jövőre is ennyire jól sikerül.

MIHEZ: cukkinihez, zellerhez, sült céklához, sárgarépához, zöldborsóhoz, édesköményhez, pikáns diós vagy mandulás tésztaszószokhoz, diós karakterű sajtokhoz, csirkéhez, halakhoz stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg