+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Basilippo Gourmet Primeros Dias foto KICSI

Basilippo Gourmet Arbequina Primeros días 0,5l. Az abszolút zöld szüret.

0 Reviews

4.600 Ft

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ:  a Basilippo Gourmet Arbequina igazi világbajnok. A Basilippo 5000 fával rendelkező, a Sevilla melletti El Viso del Alcorban fekvő családi birtokának ültetvényein integrált gazdálkodás folytatnak. A birtok olajai a komoly hozzáértésnek köszönhetően néhány év alatt a világ legjobbjai közé emelkedtek. A bogyókat nagyon szigorúan megválogatják, kézzel palackoznak, a tartályokat 18 ˚C-on tartják, stb.

FAJTA: 100% válogatott arbequina. A Basilippo Gourmet-ja a Hacienda Merrha birtokon a szüret első napjaiban szedett bogyókból készül, ezt jelzi a címkén látható felirat: Primeros días de Cosecha. A szüret kifejezetten korán, már október első napjaiban elkezdődik (amennyiben az elmúlt hónapok időjárása megfelelő volt), ezért egy liter Basilippo Gourmet olajhoz legalább 12 kg bogyóra van szükség (világátlagban 4-5 kg bogyóból készítenek egy liter olajat).

SAVTARTALOM: 0,1º

ILLAT: semmihez sem hasonlítható frissesség; almás, meggyszáras és zöldparadicsomos illat vágott füves, zöldbanános jegyekkel, vaníliás és zöldfűszeres felhangokkal (évjáratonként változik).

ÍZ: az arbequinára jellemző diósság a Basilippo Gourmet-jában édes, zsenge tejes-diós ízben nyilvánul meg, keserűség nélkül, a végén enyhe csípősséggel (évjáratonként változik).

MIHEZ: sült almához, cukkinihez, zellerhez, sült céklához, sárgarépához, zöldbabhoz, zöldborsóhoz, édesköményhez, (nem édes) diós vagy mandulás tésztaszószokhoz, diós karakterű sajtokhoz, csirkéhez, halakhoz stb.

DÍJAK:

2011 Great Taste Awards, London, aranyérem

2011 TerraOlivo, Jeruzsálem, aranyérem

2011 Oil China, Shanghai, bronzérem

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. Limitált kiadás, kézzel számozott palackok.