+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Basilippo Gourmet Arbequina Primeros días 0,5l. Az abszolút zöld szüret.

0 Reviews

4.600 Ft

2018. február közepére várható.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:  a Basilippo Gourmet Arbequina igazi világbajnok. A Basilippo 5000 fával rendelkező, a Sevilla melletti El Viso del Alcorban fekvő családi birtokának ültetvényein integrált gazdálkodás folytatnak. A birtok olajai a komoly hozzáértésnek köszönhetően néhány év alatt a világ legjobbjai közé emelkedtek. A bogyókat nagyon szigorúan megválogatják, kézzel palackoznak, a tartályokat 18 ˚C-on tartják, stb.

FAJTA: 100% válogatott arbequina. A Basilippo Gourmet-ja a Hacienda Merrha birtokon a szüret első napjaiban szedett bogyókból készül, ezt jelzi a címkén látható felirat: Primeros días de Cosecha. A szüret kifejezetten korán, már október első napjaiban elkezdődik (amennyiben az elmúlt hónapok időjárása megfelelő volt), ezért egy liter Basilippo Gourmet olajhoz legalább 12 kg bogyóra van szükség (világátlagban 4-5 kg bogyóból készítenek egy liter olajat).

SAVTARTALOM: 0,1º

ILLAT: semmihez sem hasonlítható frissesség; almás, meggyszáras és zöldparadicsomos illat vágott füves, zöldbanános jegyekkel, vaníliás és zöldfűszeres felhangokkal (évjáratonként változik).

ÍZ: az arbequinára jellemző diósság a Basilippo Gourmet-jában édes, zsenge tejes-diós ízben nyilvánul meg, keserűség nélkül, a végén enyhe csípősséggel (évjáratonként változik).

MIHEZ: sült almához, cukkinihez, zellerhez, sült céklához, sárgarépához, zöldbabhoz, zöldborsóhoz, édesköményhez, (nem édes) diós vagy mandulás tésztaszószokhoz, diós karakterű sajtokhoz, csirkéhez, halakhoz stb.

DÍJAK:

2011 Great Taste Awards, London, aranyérem

2011 TerraOlivo, Jeruzsálem, aranyérem

2011 Oil China, Shanghai, bronzérem

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. Limitált kiadás, kézzel számozott palackok.