+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Basilippo BIO 0,5 l díszüveg. Bazira bio.

0 Reviews

4.300 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:  A Sevilla melletti El Viso del Alcorban lévő családi birtokon jelenleg 5000 olajfa van. A Basilippo ültetvényein integrált gazdálkodást folytatnak. A birtok olajai a komoly hozzáértésnek köszönhetően néhány év alatt a világ legjobbjai közé emelkedtek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, stb. Új bioolajukat a teljesen elkülönített Cerros Blancos farmon, Carmona mellett készítik.

FAJTA: manzanilla sevillana és arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

DÍJAK: Flos Olei 2015: 85 pont, amit speciel pont erre a bioolajukra kaptak

ILLAT: a Basilippo olajainak továbbra sincs semmi köze a bazsalikomhoz. Ez a bio házasítás illatában elsősorban az arbequina szelíd diósságát hozza a manzanilla helyi fajtájának füves-paradicsomos jegyeit

ÍZ:  extra gazdag, bársonyos állag szelíd, diós-tejszínes-tojássárgás krémességgel, amit a manzanilla kesernyéssége frissít fel valamelyest. Összességében szelíden induló, közepesen intenzíven végződő olaj közepes kesernyésséggel, viszont hosszan megmaradó borsossággal. A tavaly a Mediterráneumban mindenkit általánosan sújtó rossz évhez képest kifejezetten szép teljesítmény.
MIHEZ: elegáns olaj kenyérrel mártogatni, lágytojáshoz, grillezett cukkinihez, vagy mondjuk szarvasgombás tésztára