Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:  A Sevilla melletti El Viso del Alcorban lévő családi birtokon jelenleg 5000 olajfa van. A Basilippo ültetvényein integrált gazdálkodást folytatnak. A birtok olajai a komoly hozzáértésnek köszönhetően néhány év alatt a világ legjobbjai közé emelkedtek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, stb. Új bioolajukat a teljesen elkülönített Cerros Blancos farmon, Carmona mellett készítik.

FAJTA: manzanilla sevillana és arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

DÍJAK: Flos Olei 2015: 85 pont, amit speciel pont erre a bioolajukra kaptak

ILLAT: a Basilippo olajainak továbbra sincs semmi köze a bazsalikomhoz. Ez a bio házasítás illatában elsősorban az arbequina szelíd diósságát hozza a manzanilla helyi fajtájának füves-paradicsomos jegyeit

ÍZ:  extra gazdag, bársonyos állag szelíd, diós-tejszínes-tojássárgás krémességgel, amit a manzanilla kesernyéssége frissít fel valamelyest. Összességében szelíden induló, közepesen intenzíven végződő olaj közepes kesernyésséggel, viszont hosszan megmaradó borsossággal. A tavaly a Mediterráneumban mindenkit általánosan sújtó rossz évhez képest kifejezetten szép teljesítmény.
MIHEZ: elegáns olaj kenyérrel mártogatni, lágytojáshoz, grillezett cukkinihez, vagy mondjuk szarvasgombás tésztára