+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Aroden La Aldea de Don Gil 5 l. A vidéki don.

0 Reviews

13.600 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aroden családi vállalkozás; a család ősei a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen, amely a Priego de Cordoba eredetvédelmi körzetben fekszik. A térségben a klíma, a domborzat, a talajösszetétel és az időjárás egyedi kombinációja ad utánozhatatlan karaktert az itt termesztett picudo és hojiblanca fáknak, amelyeknek olaja alapvetően eltér ugyanezen fajták más terroiron termett olajától. A legtöbb fájuk 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüretelést korán: október utolsó hete és november eleje között végzik. A bogyókat válogatják, és a fáról való leválasztást követően 2 (azaz két) órán belül sajtolják.

FAJTA: picudo, picual, hojiblanca.

SAVTARTALOM:  0,4º

ILLAT: klasszikus és nagyon tiszta andalúz karakter, a szokásosnál erősebb téli almás, szárított kamillavirágos jegyekkel.

ÍZ: nagyon hamar jelentkezik a gyógynövényes kesernyésség, és rögtön utána a garat felső részén az ismerős csípősség. Utóízében érezhető az érettebben szüretelt hojiblanca puhasága. Összességében az árához késpest nagyon korrekt córdobai olaj, megmarad egy jó rusztikus, „szögletes” olajnak.

MIHEZ: ez volna az Aroden alapolaja (a díjnyertes Cladium mellett), de szerintünk alapolajnak túl jó. Mindenféle erős dologhoz passzol, karakteres ízű zöldségekhez, vörös húsokhoz, bárányhoz, de alá lehet tenni durvább raguknak is, még a vadhússal készülteknek is.

KISZERELÉS: 5 l fémkanna