+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Don Gil 0,5 l PET foto 02 KICSI

Aroden La Aldea de Don Gil 0,5 l. A vidéki don.

0 Reviews

2.200 Ft

ÚJ CSOMAGOLÁS: sötétített PET

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aroden családi vállalkozás; a család ősei a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen, amely a Priego de Cordoba eredetvédelmi körzetben fekszik. A térségben a klíma, a domborzat, a talajösszetétel és az időjárás egyedi kombinációja ad utánozhatatlan karaktert az itt termesztett picudo és hojiblanca fáknak, amelyeknek olaja alapvetően eltér ugyanezen fajták más terroiron termett olajától. A legtöbb fájuk 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüretelést korán: október utolsó hete és november eleje között végzik. A bogyókat válogatják, és a fáról való leválasztást követően 2 (azaz két) órán belül sajtolják.

FAJTA: picudo, picual, hojiblanca.

SAVTARTALOM:  0,4º

ILLAT: klasszikus és nagyon tiszta andalúz karakter, a szokásosnál erősebb téli almás, szárított kamillavirágos jegyekkel.

ÍZ: nagyon hamar jelentkezik a gyógynövényes kesernyésség, és rögtön utána a garat felső részén az ismerős csípősség. Utóízében érezhető az érettebben szüretelt hojiblanca puhasága. Összességében az árához késpest nagyon korrekt córdobai olaj, megmarad egy jó rusztikus, „szögletes” olajnak.

MIHEZ: ez volna az Aroden alapolaja (a díjnyertes Cladium mellett), de szerintünk alapolajnak túl jó. Mindenféle erős dologhoz passzol, karakteres ízű zöldségekhez, vörös húsokhoz, bárányhoz, de alá lehet tenni durvább raguknak is, még a vadhússal készülteknek is.

KISZERELÉS: ÚJ CSOMAGOLÁS!! 0,5 l sötétített PET