+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

CLADIUM-KICSI

Aroden Cladium Hojiblanca 0,5 l. Magas cé.

0 Reviews

3.900 Ft

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aroden családi vállalkozás; a család ősei a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen, amely a Priego de Cordoba eredetvédelmi körzetben fekszik. A térségben a klíma, a domborzat, a talajösszetétel és az időjárás egyedi kombinációja ad utánozhatatlan karaktert az itt termesztett picudo és hojiblanca fáknak, amelyeknek olaja alapvetően eltér ugyanezen fajták más terroiron termett olajától. A legtöbb fájuk 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüretelést korán: október utolsó hete és november eleje között végzik. A bogyókat válogatják, és a fáról való leválasztást követően 2 (azaz két) órán belül sajtolják.

FAJTA: 100% hojiblanca

SAVTARTALOM:  0,2º

ILLAT: jó, jó, persze vágott fű, de azon túl: zöldparadicsom, zöld banán, nagyon kevés zöldalma

ÍZ: annyira korai szüret, hogy az hojiblanca puha, vajas-gyümölcsös karaktere hiányzik, viszont valahol mégiscsak megmutatkozik: egy, csak nagyon kevés olajban kiérezhető jegyben: a tojássárgájával készült sodók vagy a jól elkészített lágy tojás sárgájának bársonyosságában. Egyébként pedig minden jön belőle, a Mezquita, a flamenco, a Guadalquivir. Ízében, illatában abszolút hozza a trendnek megfelelő extra korai szüretek legtöbb alapvető jellegzetességét; minden karakterjegye gyorsan érkezik: a növényi kesernyeután hirtelen támad és sokáig megmarad a tormás csípősség.

MIHEZ: ami elbírja! Mint az extrém erős olajokat általában, ezt is vagy nagyon szelíd sajtokhoz javasoljuk (friss zöldfűszerrel, friss citromlével), vagy aki bírja az erőset, annak kenyérrel tunkolni, és persze mindenhez, ahol a könyörtelenül zöld ízekre szükség lehet: tésztához, paradicsomos salátákhoz stb. stb.

DÍJAK: Flos Olei 2015: a legjobb olaj intenzív gyümölcsösség DOP kategóriában

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg