+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Aroden Cladium Hojiblanca 0,5 l. Magas cé.

0 Reviews

3.900 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aroden családi vállalkozás; a család ősei a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen, amely a Priego de Cordoba eredetvédelmi körzetben fekszik. A térségben a klíma, a domborzat, a talajösszetétel és az időjárás egyedi kombinációja ad utánozhatatlan karaktert az itt termesztett picudo és hojiblanca fáknak, amelyeknek olaja alapvetően eltér ugyanezen fajták más terroiron termett olajától. A legtöbb fájuk 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüretelést korán: október utolsó hete és november eleje között végzik. A bogyókat válogatják, és a fáról való leválasztást követően 2 (azaz két) órán belül sajtolják.

FAJTA: 100% hojiblanca

SAVTARTALOM:  0,2º

ILLAT: jó, jó, persze vágott fű, de azon túl: zöldparadicsom, zöld banán, nagyon kevés zöldalma

ÍZ: annyira korai szüret, hogy az hojiblanca puha, vajas-gyümölcsös karaktere hiányzik, viszont valahol mégiscsak megmutatkozik: egy, csak nagyon kevés olajban kiérezhető jegyben: a tojássárgájával készült sodók vagy a jól elkészített lágy tojás sárgájának bársonyosságában. Egyébként pedig minden jön belőle, a Mezquita, a flamenco, a Guadalquivir. Ízében, illatában abszolút hozza a trendnek megfelelő extra korai szüretek legtöbb alapvető jellegzetességét; minden karakterjegye gyorsan érkezik: a növényi kesernyeután hirtelen támad és sokáig megmarad a tormás csípősség.

MIHEZ: ami elbírja! Mint az extrém erős olajokat általában, ezt is vagy nagyon szelíd sajtokhoz javasoljuk (friss zöldfűszerrel, friss citromlével), vagy aki bírja az erőset, annak kenyérrel tunkolni, és persze mindenhez, ahol a könyörtelenül zöld ízekre szükség lehet: tésztához, paradicsomos salátákhoz stb. stb.

DÍJAK: Flos Olei 2015: a legjobb olaj intenzív gyümölcsösség DOP kategóriában

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg