NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Alfar La Maja Arbequina 1 l.

Kategóriák: ,

 

Enyhe-középintenzív alapkarakter mandulás-diós, enyhén füves jegyekkel, elhanyagolható kesernyével és csípősséggel. 0,2% savtartalom, 100% arbequina. 1 l fémkanna.

3.600 Ft

3.600.-/l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  100% arbequina. 2019-ben ez az olaj kiváltja az Artajo 6-os és 8-as tételét, mert úgy éreztük, hogy most a La Maja jobbat tett le az asztalra.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: hát kifejezetten csokis, amit az a bizonyos törökmogyorós háttérillat ad, persze az édeskés arbequinák diós-tejes, édesmandulás alapjával. Érdekesen tartja még egyébként a jellegzetesen katalán jegyeket. Sejthető, hogy nem fog minket agyonütni az íze, mégis nagyon friss az első érzet.

ÍZ: hallani itt-ott, hogy az olajfa esetében nincs olyan, hogy terroir. De van. Mert ez az Ebro-vidék biztosan hozza ezeket a csokis jegyeket. Kevésbé füves, mint pl. az Artajo 8-as volt, viszont cserébe sokkal mandulásabb, sütisebb (most nem tudok jobbat mondani : J) Csak a csomagolása, ez a fekete fémkanna, nem áll egyensúlyban ezzel a végtelenül nőies extra szűzzel. Nagyon jó literár!

KISZERELÉS: 1 l fémkanna

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites la Maja, Mendavia, Navarra, Spanyolország. Ez valahol Logroño mellet van, szóval gyakorlatilag már területileg is majdnem Baszkföld. Nem mellesleg az Ebro túlpartján - tehát egy kőhajításnyira, mert nem a Dunáról beszélünk – már La Rioja kezdődik, amit most nem fogunk bemutatni a borértő közönségnek (sem). Majáék már több mint 20 éve viszik a családi vállalkozást, és elég modern módon nyúlnak a témához, 60 hektáron 80 000 fával gazdálkodnak, ami ugye világosan sejteti, hogy intenzív ültetvényekről van szó, teljesen gépesített szürettel (nem kell ijedezni, Artajóék is hasonlóan olívászkodnak). Ez egyfelől nem igazán romantikus, mert ugye nem kézzel, létrán cseverészve és viccelődve szemezgetik a fákat, mint ahogy azt sokan elképzelik, hanem egyszerűen és nagyon gyorsan, vagyis hatékonyan készítenek jót – jó áron. Az ültetvények telepítésétől a szüreten át a sajtolásig maguk végzik a folyamatokat, és max.  12 órán belül olaj lesz a bogyókból. Az Ebro-medencében fekvő ültetvények, a fajták és a hozzáértés együttesen járultak hozzá a régió számos DOP minősítéséhez. Ezen kívül még tagjai a SIQEV-csoportnak is (ld. pl. Oleoestepa, Suerte Alta, Casas de Hualdo, O-Med).  2019-ben egyébként 95 pontot kaptak a Flos Oleitől, az nagyon magas, de nem ezért vannak a kínálatban, hiszen már 4 éve kerülgetjük egymás. Hát íme, La Maja, hajrá.

FAJTA:  100% arbequina. 2019-ben ez az olaj kiváltja az Artajo 6-os és 8-as tételét, mert úgy éreztük, hogy most a La Maja jobbat tett le az asztalra.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: hát kifejezetten csokis, amit az a bizonyos törökmogyorós háttérillat ad, persze az édeskés arbequinák diós-tejes, édesmandulás alapjával. Érdekesen tartja még egyébként a jellegzetesen katalán jegyeket. Sejthető, hogy nem fog minket agyonütni az íze, mégis nagyon friss az első érzet.

ÍZ: hallani itt-ott, hogy az olajfa esetében nincs olyan, hogy terroir. De van. Mert ez az Ebro-vidék biztosan hozza ezeket a csokis jegyeket. Kevésbé füves, mint pl. az Artajo 8-as volt, viszont cserébe sokkal mandulásabb, sütisebb (most nem tudok jobbat mondani : J) Csak a csomagolása, ez a fekete fémkanna, nem áll egyensúlyban ezzel a végtelenül nőies extra szűzzel. Nagyon jó literár!

KISZERELÉS: 1 l fémkanna