+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Agroprodukt Vodnjanski torcol 0,75 l foto KICSI 02

Agroprodukt Vodnjanski Torčol 0,75 l

0 Reviews

5.500 Ft

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Agropodukt, Vodnjan (Isztria), Horvátország. Ha csak az olajárakat néznénk, talán átugornánk a horvátokat, de azért mégis csak figyeljünk oda Isztriára, mert ezt a régiót a Flos Olei katalógus 2017-ben a legjobb olajtermő vidéknek nevezte. Nem alaptalanul… Megint egy olajtermelő, aki bort is készít, vagy inkább egy borászat, amelyik olajat is készít – ahonnan nézzük. Az Agroprodukt az 1940-es évek óta működik; ma 65 hektáros olajfaültetvényen, 12 500 fával gazdálkodnak. Akárcsak a másik horvát termelőnk, az Uljara Grubić, ők sem horvátországi olaszok, hanem tényleg horvátok (vagyis nem a származásért kapnak kedvezőbb pontszámokat). A viharos bórának leginkább ellenálló helyi isztriai fajta, az istarska bjelica mellett olasz fajtákkal is dolgoznak. A bogyókat a kézi és mechanikai szüretet követően néhány órán belül saját malmukban, Pieralisi géppel dolgozzák fel.

FAJTA: istarska bjelica, leccino, leccione

SAVTARTALOM:

ILLAT ÉS ÍZ: aki szerette a Grubić nagyon elegáns Bužáját, az talán ezt is szeretni fogja, mert hozza az isztriai fajtákra jellemző zöldmandulás, marcipános jegyeket. Ízében szintén a mandula és az alma- vagy sárgabarackmag dominál, egy kis éretlen, tejes dióbéllel. A korai szüretből eredő növényi kesernye mellett igencsak határozott borsosság is jelentkezik. Nagyon komoly, maszkulin olaj, borászathoz passzoló kiszerelésben.

MIHEZ: vörös húsokhoz, kacsahúsos zöldsalátákhoz, gombához, zöldbabhoz, sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére, és persze tésztákhoz.

KISZERELÉS: 0,75 l üveg (igen, tényleg 750 ml)

DÍJAK: Flos Olei 2017: 92 pont