+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Agroprodukt Vodnjanski torcol 0,75 l foto KICSI 02

Agroprodukt Vodnjanski Torčol 0,75 l

0 Reviews

5.500 Ft

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Agropodukt, Vodnjan (Isztria), Horvátország. Ha csak az olajárakat néznénk, talán átugornánk a horvátokat, de azért mégis csak figyeljünk oda Isztriára, mert ezt a régiót a Flos Olei katalógus 2017-ben a legjobb olajtermő vidéknek nevezte. Nem alaptalanul… Megint egy olajtermelő, aki bort is készít, vagy inkább egy borászat, amelyik olajat is készít – ahonnan nézzük. Az Agroprodukt az 1940-es évek óta működik; ma 65 hektáros olajfaültetvényen, 12 500 fával gazdálkodnak. Akárcsak a másik horvát termelőnk, az Uljara Grubić, ők sem horvátországi olaszok, hanem tényleg horvátok (vagyis nem a származásért kapnak kedvezőbb pontszámokat). A viharos bórának leginkább ellenálló helyi isztriai fajta, az istarska bjelica mellett olasz fajtákkal is dolgoznak. A bogyókat a kézi és mechanikai szüretet követően néhány órán belül saját malmukban, Pieralisi géppel dolgozzák fel.

FAJTA: istarska bjelica, leccino, leccione

SAVTARTALOM:

ILLAT ÉS ÍZ: aki szerette a Grubić nagyon elegáns Bužáját, az talán ezt is szeretni fogja, mert hozza az isztriai fajtákra jellemző zöldmandulás, marcipános jegyeket. Ízében szintén a mandula és az alma- vagy sárgabarackmag dominál, egy kis éretlen, tejes dióbéllel. A korai szüretből eredő növényi kesernye mellett igencsak határozott borsosság is jelentkezik. Nagyon komoly, maszkulin olaj, borászathoz passzoló kiszerelésben.

MIHEZ: vörös húsokhoz, kacsahúsos zöldsalátákhoz, gombához, zöldbabhoz, sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére, és persze tésztákhoz.

KISZERELÉS: 0,75 l üveg (igen, tényleg 750 ml)

DÍJAK: Flos Olei 2017: 92 pont