Kakaó és balzsam

Kakaó és balzsam

július 31, 2013 by Bárány Borbála

Artajo Arróniz – Az azték. Teljesen egyedülálló, kakaós-kávés karakter, 100% arróniz, 0,1º savtartalom. 0,5 l üveg 3.500.-Új cuccok jöttek: az Artajóval régóta kapcsolatban vagyunk, de ilyesmivel, mint az Arróniz, még sosem találkoztunk: teljesen egyedülálló, kakaós-kávés jegyek, hozzá brutális erő, így intenzitás szerint ez is megkapta a tizennyolcas karikát – vagyis csak haladóknak ajánljuk, de nekik nagyon.

Ezzel párhuzamosan egy régi kedvenc, a virágos-erős Artajo Manzanilla Cacereña az új szállítmányban olcsóbb lett: 4.300.- helyett immár ugyanannyiért tudjuk adni, mint az Arrónizt: 3.500-ért.

Cortijo Garay Vinagre Balsámico Pedro Ximénez. Prémium minőségű sherry-balzsamecet, tölgyfahordós érleléssel. Édes balzsamecetes, komplex íz almás-karamellás, mazsolás, vaníliás jegyekkel. 250 ml díszüveg 2.800.-És még egy újdonság: régóta fájt a fogunk a Garay sherry-balzsamecetére (ez milyen jó már, sherry-balzsamecet), de csak most alakult úgy, hogy elhozzuk nektek. Pedro Ximénez sherryszőlő mustjából készült, tölgyfahordós érlelést kapott, édes balzsamecetes karakterű, komplex ízű, almás‑karamellás, mazsolás jegyekkel. Pont olyan izgalmas, mint amilyennek hangzik.