Egy kis sós

Egy kis sós

június 25, 2013 by Bárány Borbála

Jabugo Capa Negra Bellota és Cebo de Campo Ibérico. Csúcsminőségű érlelt sonka makkoltatott, ill. csúcstápon nevelt ibériai feketelábú sertésből.Sokan keresték rajtunk, és mi is sokáig kerestük a legjobbat: megjöttek a spanyol sonkák, végre lefotóztuk őket, végre megcsináltuk a leírásokat, és végre feltettük a termékek közé. Sonka, sonka, persze, de nem ám csak úgy, mint szegény helyen! Ezek nem holmi serranók fehér sertésből, hanem ibéricók: csúcsminőségű érlelt sonkák ibériai feketelábú sertésből, a bellota ráadásul makkoltatott állatból. És igen, igen, tényleg Martín Berasategui ajánlásával, ugyanis a termelőnk, a Consorcio de Jabugo 2008 óta dolgozik a három Michelin-csillagos baszk sztárséffel, akkor jöttek ki a Capa Negra márkájú sonkákkal és egyéb cuccokkal, ezekből hoztunk kettőt — szerintünk a két legjobbat.